RK Slovenije
Območno združenje Grosuplje

Taborska cesta 6
1290 Grosuplje

Tel: 01/78 11 630
       051/ 380-351
Faks: 01/78 11 631
E-mail: grosuplje.ozrk@ozrks.si
Sekretarka: Anica Smrekar
Predsednik: Matjaž Marinček

TRR: 02022-0016581140
 

Obiščite nas na Facebook-u

Plesna delavnica Dan odprtih src

V sodelovanju z RKS – OZ Grosuplje je prostovoljka Nina Zajc, ustanoviteljica dobrodelnega Zavoda dan odprtih src z ekipo prostovoljcev, plesalka svetovnega formata Azra Selimanović, vodja Libero dance centra z ekipo plesalcev in prostovoljci RKS - OZ Grosuplje v soboto, 6. junija več kot 30 otrokom iz socialno šibkejših družin od Zagradca do Šmarja-Sap omogočila udeležbo na dogodku, ki je obsegal plesno in ustvarjalno delavnico, za konec pa še sladoled na Prešernovem trgu v Ljubljani. Zadovoljni obrazi enih in žareči drugih otrok so dokaz, da dogodek ni bil strel v prazno.

Matjaž Marinček

Podeli:

Donacija Pekarne Grosuplje

V petek, 24.4.2015 je  Pekarna Grosuplje dostavila Krajevni organizaciji Rdečega križa Ivančna Gorica zamrznjen kruh in pecivo. Hrano je bilo potrebno hitro razdeliti. Po telefonu smo poklicali ljudi, ki so pomoči potrebni. 28 ljudem smo razdelili zamrznjen kruh, peciva …. Vsi so ga z veseljem sprejeli z željo, da bo kmalu spet kaj.

Predsednica KORK Ivančna Gorica

RENATA LAZNIK

Podeli:

Projekt: Dan odprtih src!

Nino Zajc poznamo po dveh dobrih projektih za otroke: Izlet v Božičkovo deželo in Poučno-zabavno popoldne v Lukovici, ki se ju je udležilo vsakokrat okrog 40 naših otrok. V februarju pa so se s prijateljicami Klaro Hribar, Matejo Kotnik ter Sabino Gorjup lotile projekta zbiranja hrane za socialno ogrožene družine. S pomočjo spodaj naštetih zbirnih mest so nabrale kar 270kg hrane, ki so jo pripeljale na RKS - Območno združenje Grosuplje. Zbrano hrano je prejelo 20 družin, ki so se zaradi različnih razlogov znašle v stiski, med njimi tudi sedemčlanska družina, ki ji je požar uničil dom. 

Za pomoč pri zbiranju hrane se zahvaljujemo:

  •  Modno šiviljstvo Metka Zajc s.p. (Domžale)
  •  Urban salon (Ljubljana)
  •  Gostilna in pizzerija Feniks (PC Žeje pri Komendi)
  •  Nina Fashion (Kamnik)
  •  Frizerski salon Teja (Radomlje)
  •  Šiviljstvo Tea Oštir (Šmarca)
  •  Zavod Sv. Stanislava (Ljubljana)
  •  vse enote vrtca Domžale
Podeli:

Socialna dejavnost

DONACIJA JABOLK

Zaradi ruskega embarga pridelovalci niso mogli prodati večje količine jabolk in so jo namenili za brezplačno razdelitev socialno šibkim osebam. Tudi na našem območju smo od podjetij Evrosad in Mirosan v oktobru prejeli 9,2 toni jabolk in v novembru še 7,6 tone jabolk, ki so jih prostovoljci na svoje stroške razvozili prejemnikom. Povsod so bili lepih podarjenih jabolk zelo veseli in hvaležni!

 

BOŽIČEK ZA EN DAN

V novembru smo se na pobudo Fundacije Drevored že drugič pridružili vseslovenski akciji Božiček za en dan. Prostovoljke so predlagale otroke iz socialno šibkih družin, ki so jim potem anonimni darovalci pripravili darila. V pisarno Območnega združenja Grosuplje smo prejeli kar 186 čudovitih daril, ki so jih prostovoljke razvozile staršem, ti pa so jih med prazniki pripravili otrokom pod smrečico.

Darila so sprožila veliko veselje že pri prostovoljkah, ki so imele to prijetno dolžnost, da so jih predale naprej in nato pri starših, ki so bili navdušeni in ganjeni, saj so bila darila tako lepa, skrbno pripravljena, okrašena, da se je prav začutila ljubezen, ki je bila dodana vsemu tistemu, kar je bilo v paketih. Otroci pa so bili nepopisno veseli in srečni.

 

PRAZNIKI V KORK IVANČNA GORICA

Tudi v letu 2014 smo se v KORK Ivančna Gorica odločili za akcijo Polepšajmo jim praznike v kateri obdarimo prejemnike DSP in družine z več otroki, kjer je zaposlen samo eden od staršev ali nobeden. Pripravimo pakete s hrano, ki je primerna za božično-novoletne praznike s pomočjo prostovoljnih prispevkov in z donacijami,ki so zbrane na tematski tržnici v Ivančni Gorici in lastnimi sredstvi, ki jih s članarini in prostovoljnimi prispevki zberemo čez leto. Letos smo v akciji obdarili 16 posameznikov in družin, ki so v težkih razmerah in upamo,da smo jim vsaj malo polepšali praznike. Naša akcija poteka v času, ko nas že drugo leto zapored obišče tudi Božiček za en dan v organizaciji društva Drevored Grosuplje s katerim sodelujemo in je letos razveselilo v naši KORK  kar 15 otrok. Tudi letos nismo pozabili na starejše in bolne,ter starejše v DSO-jih, ki smo jih z obiskom in skromnim darilom razveselili pred prazniki. Zahvaljujemo se prostovoljcem,članom in podpornikom za delo in finančno pomoč, ki so nam jo namenili v letu 2014, kajti brez njih nam ne bi uspelo. Hvala predvsem našim mladim prostovoljcem Urošu,Albertu,Špeli,Sari,Leji,Timu in Primožu za pomoč v letu 2014. Hvala vsem ki imate v teh težkih časih še posluh in srce za pomoč ljudem v stiski.

Stanka Pajk

 

OD ZRNA DO KRUHA - KORK TEMENICA

Da popestrimo in obogatimo december v letu 2014 smo se prostovoljke Krajevne organizacije RK Temenica pridružile Kulturnemu društvu Temenica, ki vsako leto pripravi celoletne dogodke na različne teme. Letošnja je bila naslovljena na temo: OD ZRNA DO KRUHA.

Že v začetku decembra smo povabile k sodelovanju vse krajanke in krajane, prijatelje in znance, da se predstavijo s svojimi kruhi, ki so pečeni v pečeh, krušnih pečeh, kruhomatih. Kruh je lahko črn, bel, ajdov, krompirjev,… Na naše povabilo so se zelo lepo odzvali, za kar se vsem in vsakemu posebej lepo zahvaljujemo. Napekli so res veliko kruha, belega, črnega, ajdovega, čebulnega, rženega, krompirjevega, pirinega, seveda pa so razstavo še posebno popestrile pletenice, sončnice, pleteni srčki, sončki, sadni kruhi…

Vse to se je zgodilo 19. decembra 2014 v Kulturnem domu v Temenici. Po predavanju o kruhu tehnologinje g. Lidije Berlan iz Pekarne Grosuplje, nastopu učencev podružnične šole Temnica in razglasitvi nagrajencev likovnega natečaja, je bila v prvem nadstropju razstava žit, razstava kruha, razstava prispelih del likovnega natečaja in tudi razstava klekljanih, vezenih in kvačkanih prtov in prtičkov.

Ob lepi udeležbi obiskovalcev smo jih pozvali, da si na razstavi kruhov vsak lahko izbere kruh, prostovoljne prispevke pa smo namenili naši podružnični osnovni šoli v Temenici. Zbrali smo 195,00 € in jih 23. decembra predali šoli, kjer so jih sprejeli z veseljem in hvaležnostjo.

 

Krajevna skupnost Temenica in KORK Temenica pa smo v decembru skupaj obiskali in obdarovali kar 50 krajank in krajanov, ki so bolni, osamljeni, v domovih za ostarele in vse, ki so že dopolnili 80 let življenja, da bi jim s tem malo popestrili dan in polepšali praznične dni okrog Božiča in Novega leta.  Preko vseslovenske akcije Božiček za en dan pa je prejelo krasna darila anonimnih darovalcev tudi 13 otrok iz naše krajevne skupnosti.


Leto 2015 naj prinese vsem darila,

Ki življenje Vam bodo obogatila,

Ljubezen, srečo, zdravje, blagostanje

In uresničene vsaj nekatere sanje.

Nada Hribar

 

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad