RK Slovenije
Območno združenje Grosuplje

Taborska cesta 6
1290 Grosuplje

Tel: 01/78 11 630
       051/ 380-351
Faks: 01/78 11 631
E-mail: grosuplje.ozrk@ozrks.si
Sekretarka: Anica Smrekar
Predsednik: Matjaž Marinček

TRR: 02022-0016581140
 

Obiščite nas na Facebook-u

Letovanje otrok 2024

Zdravstveno etovanje otrok v letu 2024 bo potekalo od 6. 7. do 14. 7. v Mladinskem zdravilišču Debeli Rtič. Prijave z dokazili bomo začeli zbirazi predvidoma v mesecu maju.

Podeli:

ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV ali SAMOPLAČNIŠKO LETOVANJE NA DEBELEM RTIČU od 18. 7. do 26. 7. 2023

Zdravstveno letovanje:

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje organizira zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od 6. do 15. leta starosti v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Za zdravstveno letovanje morajo starši izpolniti celotno prijavnico, z otrokovim izbranim zdravnikom pa se dogovorijo glede pregleda in potrdila. To starši uredijo sami in čim prej dostavijo izpolnjeno prijavnico in potrdilo zdravnika v našo pisarno. Prispevek staršev za zdravstveno letovanje za 8 dni je 68,00 €.

Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter starši. ZZZS določa, da se Zdravstvenega letovanja lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 12. 3. 2022 do 3. 3. 2023). Z otrokovim izbranim zdravnikom se morajo starši dogovoriti glede zdravstvenega pregleda in izdaje potrdila o upravičenosti zdravstvenega letovanja. Obrazce bodo imeli pediatri našega območja v ambulantah, lahko pa jih tudi natisnete z naše spletne strani.

Za socialno šibkejše otroke, ki ne izpolnjujejo pogojev za zdravstveno letovanje, žal, letos nimamo potrebnih sredstev, zato bomo sprejeli samo tiste otroke, ki bodo imeli predlog zdravnika za zdravstveno letovanje.

Otroka lahko starši prijavijo tudi na samoplačniško letovanje. Cena za 8 dni znaša 436,16 €.

Prijavnice za letovanje dobite na naši spletni strani: http://www.grosuplje.ozrk.si, v šolskih svetovalnih službah, otroških ambulantah v Grosupljem, Ivančni Gorici in na sedežu RKS – OZ Grosuplje, lahko pa vam jo tudi pošljemo po elektronski pošti. V celoti čitljivo izpolnjene in podpisane prijavnice s priloženim predlogom zdravnika oddajte ali pošljite na RKS - OZ Grosuplje čim prej. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Cena letovanja vključuje stroške polnega penziona (pet obrokov dnevno), prevoza, programa, zdravstvene oskrbe, pedagoško - vzgojnega vodenja in kolektivnega zavarovanja.

Otroci, ki jim bo odobreno zdravstveno letovanje ali kolonija, bodo dobili na dom obvestila in položnice, prispevek staršev pa bo potrebno poravnati takoj.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 01/7811-630 ali 051/380-351 ali na e-naslovu: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

 

RAZPIS ZA VODITELJE IN PEDAGOŠKEGA VODJO NA ZDRAVSTVENEM LETOVANJU IN KOLONIJI OTROK NA DEBELEM RTIČU 2023

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje na Debelem Rtiču organizira 8-dnevno zdravstveno letovanje in kolonijo otrok od 18. 7. do 26. 7. 2023. K sodelovanju vabimo prostovoljce/ke za vodenje skupin otrok in mladostnikov starih od 5 do 15 let. Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

starost najmanj 20 let
študentje in diplomanti pedagoške, zdravstvene ali druge ustrezne smeri
izkušnje pri delu z otroki
znanje osnovnih plavalnih veščin

Prijave zbiramo preko spletne prijavnice na:

https://forms.gle/mURkA5MimUPs2VxBA

ali na naslov RKS - Območno združenje Grosuplje, Taborska cesta 6, 1290 Grosuplje in preko e-pošte: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

Dodatne informacije na tel. št 01 781 16 30 ali  051 380 351.

 

Podeli:

Letovanje otrok 2022

Poletje. Počitnice. Morje. Sonce. Druženje. Sproščenost. To bi moralo biti samoumevno za vse otroke. Pa vendar ni. Rdeči križ Grosuplje si že leta prizadeva, da bi čim več otrok z zdravstveno in socialno indikacijo doživelo nepozabne poletne počitnice na morju. Tudi letos smo odpeljali na osemdnevno letovanje v Zdravilišče Debeli rtič 150 otrok in mladostnikov. Najmlajši je štel dobrih 5 let, najstarejša pa bo kmalu dopolnila 17 let. Iz občine Grosuplje je prihajalo 55 otrok, iz Občine  Dobrepolje 28 otrok in iz Občine Ivančna Gorica 67 otrok. 124 otrok je imelo zdravstveno indikacijo, 26 pa socialno. Otroke je spremljalo 17 mentorjev – prostovoljcev pod vodstvom pedagoške vodje. 

Letovanje je za otroke in mladostnike posebno doživetje predvsem zato, ker preživijo 8 dni ob morju in v družbi sovrstnikov. V tem času se spletajo nova prijateljstva, rojevajo prve simpatije, utrjujejo se socialne in komunikacijske veščine, razvijajo se ročne in športne spretnosti ter utrjujejo plavalne veščine. Pa vendar je letovanje za otroke še veliko več kot to. Pomeni pomemben korak na poti k samostojnosti. Potrebno se je znajti v novem okolju, kjer ni družine in najbližjih, kjer je potrebno občasno premagovati domotožje, kjer se je potrebno prilagajati, reševati spore, pogovarjati in se spopadati z različnimi izzivi. Otroci in mladostniki se učijo sobivati s sovrstniki iz različnih okolij, ki imajo različne navade, potrebe in želje. Pri vsem naštetem pa otrokom in mladostnikom pomagamo srčni prostovoljci, ki v otroke vložimo svoj čas, trud, potrpežljivost in energijo. 

Tudi ta skupina je preživela sproščene in varne počitnice na čudovitem rtu, ki ga krasijo sončni dnevi, iglavci in čist zrak. Veliko časa smo preživeli v in ob morju, se hladili s sladoledom in uživali v igri v prijetni senčki. Za otroke smo pripravili veliko ustvarjalnih delavnic ter športnih in povezovalnih dejavnosti. Otroci so sodelovali pri vodnih igrah z morsko vodo, lokostrelstvu, postali so morski detektivi in iskali zaklad. Nekaj skupin se je odpravilo na izlet do školjčišča v Ankaranu, kjer so raziskovali obalo, nabirali školjke in si privoščili blatno kopel. Starejše skupine so medtem širile svoja obzorja skupaj z osebami s posebnimi potrebami. Ob večerih pa smo se družili na večernih animacijah, kjer smo predvsem veliko plesali, se preizkusili v različnih igrah in pokazali talente. Z ladjico smo se tradicionalno odpravili na izlet v Koper. Res nam ni bilo dolgčas. Da pa nas bodo prijetni poletni spomini spremljali čez celo leto, smo domov odnesli vsak svojo majico in skupinsko sliko. 

Hvala vsem, ki ste tako ali drugače podprli letovanje: Rdečemu križu Grosuplju za organizacijo letovanja, Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter občinam Grosuplje, Dobrepolje in Ivančna Gorica za sofinanciranje, donatorjem: GMM PROIZVODNJA D.O.O, Odvetniška družba Čeferin in partnerji, Akrapovič  d.d. ter Lekarna Ljubljana in Zdravilišču Debeli rtič, ki nas je gostilo. Predvsem pa zahvala celi pedagoški ekipi, ki se je izjemno potrudila, da je bilo letovanje tudi profesionalno izvedeno. 

 

Vesna Pregelj, pedagoška vodja letovanja RKS – OZ Grosuplje

 

Podeli:

ZDRAVSTVENO LETOVANJE, KOLONIJA IN SAMOPLAČNIŠKO LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV NA DEBELEM RTIČU od 29. 7. do 6. 8. 2022

  1. Zdravstveno letovanje:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje organizira zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od dopolnjenega 5. do 15. leta starosti v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Za zdravstveno letovanje morajo starši izpolniti celotno prijavnico, z otrokovim izbranim zdravnikom pa se dogovorijo glede pregleda in potrdila. To starši uredijo sami in čim prej dostavijo izpolnjeno prijavnico in potrdilo zdravnika v našo pisarno. Prispevek staršev za zdravstveno letovanje za 8 dni je 58,00 €.

Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter starši. ZZZS določa, da se Zdravstvenega letovanja lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 30. 1. 2021 do  11. 3. 2022). Z otrokovim izbranim zdravnikom se morajo starši dogovoriti glede zdravstvenega pregleda in izdaje potrdila o upravičenosti zdravstvenega letovanja. Obrazce bodo imeli pediatri našega območja v ambulantah, lahko pa jih tudi natisnete z naše spletne strani.

     2. Kolonija je namenjena zdravim otrokom s slabšim socialnim statusom. Izpolnjeni prijavnici priložite kopijo odločbe CSD za otroški dodatek in opišite socialno materialni položaj družine. Prispevek za 8-dnevno kolonijo znaša 80,00 € za 1. do 3. dohodkovni razred, 160,00 € za 4. do 6. dohodkovni razred in 240,00 € za 7. do 8. dohodkovni razred. Na voljo je samo 15 mest. Prednost bodo imeli otroci iz družin z nižjimi dohodki.

    3. Otroka lahko prijavite tudi na samoplačniško letovanje. Cena za 8 dni je 384,00 €. 

Prijavnice za letovanje dobite na naši spletni strani: http://www.grosuplje.ozrk.si, v šolskih svetovalnih službah, otroških ambulantah v Grosupljem, Ivančni Gorici in na sedežu RKS – OZ Grosuplje, lahko pa vam jo tudi pošljemo po elektronski pošti. V celoti čitljivo izpolnjene in podpisane prijavnice s potrebnimi prilogami oddajte ali pošljite na RKS – OZ Grosuplje čim prej. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. 

Cena letovanja vključuje stroške polnega penziona (pet obrokov dnevno), prevoza, programa, zdravstvene oskrbe, pedagoško-vzgojnega vodenja in kolektivnega zavarovanja. Če zaradi slabih socialnih razmer določenega prispevka staršev ne zmorete plačati v celoti, vseeno izpolnite prijavnico, ki ji dodajte prošnjo za znižano plačilo, kjer kratko obrazložite razloge, zakaj je ta znesek za vas previsok in kopijo odločbe CSD. Na osnovi vašega zaprosila s prilogami oziroma priporočila Centra za socialno delo ali svetovalne službe v otrokovi osnovni šoli pa bomo ta znesek s pomočjo donatorjev znižali. 

Otroci, ki jim bo odobreno zdravstveno letovanje ali kolonija, bodo dobili na dom obvestila in položnice, prispevek staršev pa bo potrebno poravnati takoj. 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 01/7811-630 ali 051/380-351 ali na e-naslovu: grosuplje.ozrk@ozrks.si. 

Izvedba programov bo skladna z navodili NIJZ, ki bodo javno objavljena na spletni strani.

 

Podeli:

RAZPIS ZA VODITELJE IN PEDAGOŠKEGA VODJO NA ZDRAVSTVENEM LETOVANJU IN KOLONIJI OTROK NA DEBELEM RTIČU

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje na Debelem Rtiču organizira 8-dnevno zdravstveno letovanje in kolonijo otrok od 29. 7. do 6. 8. 2022. K sodelovanju vabimo prostovoljce/ke za vodenje skupin otrok in mladostnikov starih od 5 do 15 let. Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

starost najmanj 20 let
študentje in diplomanti pedagoške, zdravstvene ali druge ustrezne smeri
izkušnje pri delu z otroki
znanje osnovnih plavalnih veščin

Prijave zbiramo preko spletne prijavnice na:

https://forms.gle/mURkA5MimUPs2VxBA

ali na naslov RKS - Območno združenje Grosuplje, Taborska cesta 6, 1290 Grosuplje in preko e-pošte: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

Dodatne informacije na tel. št 01 781 16 30 ali  051 380 351.

Podeli:

Nepozabna doživetja z Debelega Rtiča

Poletje je čas počitnic, sonca, morja in spoznavanja novih prijateljev. Nestrpno smo čakali na 24. julij, ko se je 149 otrok in 17 spremljevalcev s 3 avtobusi za 8 dni odpravilo proti Debelemu Rtiču. Otroci so prihajali iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, letovanje pa je že petindvajsetič organiziralo in izvedlo Območno združenje Rdečega križa Grosuplje. 

Osemdnevno zdravstveno letovanje in kolonijo smo preživeli na najlepšem koščku slovenske obale - v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič. Mladinska domova Rakovica in Morska zvezda sta postala naš počitniški dom. Razdeljeni smo bili v 15 skupin, ki so jih vodili skrbni voditelji prostovoljci. Poskrbeli so, da smo se zabavali, se veliko gibali, ustvarjali in imeli aktivne počitnice. Veliko časa smo preživeli v morju in v zunanjem bazenu z morsko vodo. Čas največje vročine smo preživljali v prijetnem zavetju naših mladinskih domov, kjer smo se družili, pogovarjali, igrali družabne igre, brali knjige, se pomerili v namiznem nogometu in ustvarjali. Med drugim smo izdelovali razglednice za naše bližnje, se naučili plesti zapestnice iz volne, ustvarjali s papirjem, izdelovali cofke, reševali zanke in uganke, ustvarili okvirje za slike in porisali spominske majice. Naravni park v zdravilišču je omogočal, da smo lahko raziskovali okolico, se igrali z naravnimi materiali, preizkusili čutno pot, uporabljali številna igrala, se pomerili v skupinskih športih na igriščih in celo imeli piknik v gozdičku. 

Spoznavali pa smo tudi okolico. Kar peš smo se podali do Ankarana, kjer smo bili še posebej navdušeni nad školjčiščem. Prav posebno doživetje pa je bil izlet z ladjico v Koper, kjer smo se sprehodili po mestu in se sladkali z odličnim sladoledom. Najbolj smo se veselili večerov, saj se je v amfiteatru na plaži vsak večer odvijala animacija za celo zdravilišče. Razgibali smo se ob plesnih koreografijah, se zabavali ob odštekanih stilih, pokazali svoje talente, iskali zaklad in našemili svoje vzgojitelje. Ja ... res nam ni bilo dolgčas. Domov smo se vrnili polni doživetij, nepozabnih spominov in novih prijateljstev. Komaj čakamo naslednje poletje.

Hvala vsem, ki ste nam omogočili, da smo lahko preživeli brezskrbne in razgibane počitnice.

 

Otroci in Vesna Pregelj s pedagoško ekipo

 

Podeli:

ZDRAVSTVENO LETOVANJE, KOLONIJA IN SAMOPLAČNIŠKO LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV NA DEBELEM RTIČU od 24. 7. do 1. 8. 2021

1. Zdravstveno letovanje:

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje organizira zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od 5. do 15. leta starosti v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Za zdravstveno letovanje morajo starši izpolniti celotno prijavnico, z otrokovim izbranim zdravnikom pa se dogovorijo glede pregleda in potrdila. To starši uredijo sami in čim prej dostavijo izpolnjeno prijavnico in potrdilo zdravnika v našo pisarno. Prispevek staršev za zdravstveno letovanje za 8 dni je 46,00 €.

Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter starši. ZZZS določa, da se Zdravstvenega letovanja lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 8.2.2020 do 29.1.2021). Z otrokovim izbranim zdravnikom se morajo starši dogovoriti glede zdravstvenega pregleda in izdaje potrdila o upravičenosti zdravstvenega letovanja. Obrazce bodo imeli pediatri našega območja v ambulantah, lahko pa jih tudi natisnete z naše spletne strani.

2. Kolonija je namenjena zdravim otrokom s slabšim socialnim statusom. Izpolnjeni prijavnici priložite kopijo odločbe CSD za otroški dodatek in opišite socialno materialni položaj družine. Prispevek za 8-dnevno kolonijo znaša 66,00 € za 1. do 3. dohodkovni razred, 100,00 € za 4. do 6. dohodkovni razred in 172,00 € za 7. do 8. dohodkovni razred. Na voljo je samo 22 mest. Prednost bodo imeli otroci iz družin z nižjimi dohodki.

3. Otroka lahko prijavite tudi na samoplačniško letovanje. Cena za 8 dni je 367,00 €.

Prijavnice za letovanje dobite na naši spletni strani: http://www.grosuplje.ozrk.si, v šolskih svetovalnih službah, otroških ambulantah v Grosupljem, Ivančni Gorici in na sedežu RKS – OZ Grosuplje, lahko pa vam jo tudi pošljemo po elektronski pošti. V celoti čitljivo izpolnjene in podpisane prijavnice s potrebnimi prilogami oddajte ali pošljite na RKS - OZ Grosuplje čim prej. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Cena letovanja vključuje stroške polnega penziona (pet obrokov dnevno), prevoza, programa, zdravstvene oskrbe, pedagoško - vzgojnega vodenja in kolektivnega zavarovanja. Če zaradi slabih socialnih razmer določenega prispevka staršev ne zmorete plačati v celoti, vseeno izpolnite prijavnico, ki ji dodajte prošnjo za znižano plačilo, kjer kratko obrazložite razloge, zakaj je ta znesek za vas previsok in kopijo odločbe CSD. Na osnovi vašega zaprosila s prilogami oziroma priporočila Centra za socialno delo ali svetovalne službe v otrokovi osnovni šoli pa bomo ta znesek s pomočjo donatorjev znižali.

Otroci, ki jim bo odobreno zdravstveno letovanje ali kolonija, bodo dobili na dom obvestila in položnice, prispevek staršev pa bo potrebno poravnati takoj.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 01/7811-630 ali 051/380-351 ali na e-naslovu: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

Izvedba programov bo skladna z navodili NIJZ, ki bodo javno objavljena na spletni strani.

Podeli:

Popolni odklop

Na običajno poletno soboto, 11. julija 2020, smo se vzgojitelji in 127 otrok odpravili na osemdnevno letovanje na Debeli rtič, ki ga je, že 24. leto zapored, organiziralo območno združenje Rdečega križa Grosuplje. Letovali so otroci treh občin: Grosuplja, Ivančne Gorice in Dobrepolja.  

Na Debelem rtiču nas je pričakalo poletno vreme. Pretovorili smo vse potovalke do paviljona Rakovica, se razdelili v skupine, naredili prvi krog po Debelem rtiču, se spoznali med seboj in že prvič zaplavali v bazenu ter morju. Zvečer nam je vreme prekrižalo prvo zabavo v amfiteatru in v zavetju paviljona smo si ogledali risanko, se družili po skupinah, se igrali socialne igre in utrujeni potonili v spanec.

Naslednji dan pa se je nadaljevalo veselo čofotanje, raziskovanje obale, kopanje v morju in v bazenu, tudi nekaj neplavalcev se je že opogumilo in zaplavalo brez rokavčkov.

Popoldneve po kosilu smo si krajšali z različnimi delavnicami: Naučili smo se, kaj pomeni položaj za nezavestnega in kako nekomu nuditi osnovno prvo pomoč, če pride do poškodbe, rane. Spletali smo zapestnice prijateljstva in nizali perlice, narisali smo razglednice za svoje domače, ki smo jih tudi odposlali. Naredili smo si prave rtiške frizure in poiskali zaklad, za kar smo morali rešiti nekaj nalog ter na cilj prinesti pravilne rešitve. Vsak dan je nekaj otrok, ki so si to želeli, obiskovalo trening nogometa, v petek pa so odigrali pravi nogometni turnir. 

V četrtek in petek smo odpluli na sladoled v Koper. Vožnja in izlet nam bosta ostala v odličnem spominu, sladoled pa še toliko bolj, saj je bil zares slasten.

Čez dan so bile temperature prijetno poletne, uživali smo v morskih radostih, zvečer pa so se ravno toliko spustile, da smo dobro spali in nam ni bilo prevroče.

Za veliko otrok so bile to edine počitnice na morju to poletje, verjamemo, da bodo o njih sanjali še nekaj časa. Po letošnjem pestrem šolskem letu so bile zagotovo pravi popolni odklop za marsikaterega otroka, ravno tako pa tudi za vzgojitelje, ki so otrokom pričarali nepozaben teden druženja z vrstniki in odklop od pestrega, včasih tudi napornega, vsakdanjika. 

 

Nina in Tina, pedagoški vodji letovanja

 

Podeli:

ZDRAVSTVENO LETOVANJE, KOLONIJA IN SAMOPLAČNIŠKO LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV NA DEBELEM RTIČU od 11. 7. do 19. 7. 2020

1. Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje organizira zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od 5. do 15. leta starosti v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Za zdravstveno letovanje morajo starši izpolniti celotno prijavnico, z otrokovim izbranim zdravnikom pa se dogovorijo glede pregleda in potrdila. To starši uredijo sami in čim prej dostavijo izpolnjeno prijavnico in potrdilo zdravnika v našo pisarno. Prispevek staršev za zdravstveno letovanje za 8 dni je 46,00 €.

Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter starši. ZZZS določa, da se Zdravstvenega letovanja lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 1. 3. 2019 do 7. 2. 2020). Z otrokovim izbranim zdravnikom se morajo starši dogovoriti glede zdravstvenega pregleda in izdaje potrdila o upravičenosti zdravstvenega letovanja. Obrazce bodo imeli pediatri našega območja v ambulantah, lahko pa jih tudi natisnete z naše spletne strani.

2. Kolonija je namenjena zdravim otrokom s slabšim socialnim statusom. Izpolnjeni prijavnici priložite kopijo odločbe CSD za otroški dodatek in opišite socialno materialni položaj družine. Prispevek za 8-dnevno kolonijo znaša 66,00 € za 1. do 3. dohodkovni razred, 100,00 € za 4. do 6. dohodkovni razred in 172,00 € za 7. do 8. dohodkovni razred. Na voljo je samo 22 mest. Prednost bodo imeli otroci iz družin z nižjimi dohodki.

3. Otroka lahko prijavite tudi na samoplačniško letovanje. Cena za 8 dni je 344,00 €.

 

Prijavnice za letovanje dobite na naši spletni strani: http://www.grosuplje.ozrk.si, v šolskih svetovalnih službah, otroških ambulantah v Grosupljem, Ivančni Gorici in na sedežu RKS – OZ Grosuplje, lahko pa vam jo tudi pošljemo po elektronski pošti. V celoti čitljivo izpolnjene in podpisane prijavnice s potrebnimi prilogami oddajte ali pošljite na RKS - OZ Grosuplje čim prej. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Cena letovanja vključuje stroške polnega penziona (pet obrokov dnevno), prevoza, programa, zdravstvene oskrbe, pedagoško - vzgojnega vodenja in kolektivnega zavarovanja. Če zaradi slabih socialnih razmer prispevka staršev ne zmorete plačati v celoti, vseeno izpolnite prijavnico, ki ji dodajte prošnjo za znižano plačilo, kjer kratko obrazložite razloge, zakaj je ta znesek za vas previsok in kopijo odločbe CSD. Na osnovi vašega zaprosila s prilogami oziroma priporočila Centra za socialno delo ali svetovalne službe v otrokovi osnovni šoli pa bomo ta znesek s pomočjo donatorjev znižali.

Otroci, ki jim bo odobreno zdravstveno letovanje ali kolonija, bodo dobili na dom položnice, prispevek staršev pa bo potrebno poravnati takoj.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 01/7811-630 ali 051/380-351 ali na e-naslovu: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

Izvedba programov bo skladna z navodili NIJZ, ki bodo javno objavljena na spletni strani.

Podeli:

RAZPIS ZA VODITELJE IN PEDAGOŠKEGA VODJO NA ZDRAVSTVENEM LETOVANJU IN KOLONIJI OTROK NA DEBELEM RTIČU 2020

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje na Debelem Rtiču organizira 8-dnevno zdravstveno letovanje in kolonijo otrok od 11. 7. do 19. 7. 2020. K sodelovanju vabimo prostovoljce/ke za vodenje skupin otrok in mladostnikov starih od 5 do 15 let. Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • starost najmanj 20 let
  • študentje in diplomanti pedagoške, zdravstvene ali druge ustrezne smeri
  • izkušnje pri delu z otroki
  • znanje osnovnih plavalnih veščin

 

Prijave zbiramo preko spletne prijavnice na:

https://forms.gle/sqAV6YBjWthuTcpi6

ali na naslov RKS - Območno združenje Grosuplje, Taborska cesta 6, 1290 Grosuplje in preko e-pošte: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

Dodatne informacije na tel. št 01 781 16 30 ali 051 380 351.                                           

Podeli:

Letovanje otrok

ZDRAVSTVENO LETOVANJE IN KOLONIJA OTROK IN ŠOLARJEV NA DEBELEM RTIČU

Poleg 8-dnevnega letovanja od 13. 7. do 21. 7. 2019 razpisujemo še dodatni, 7-dnevni termin za letovanje otrok, ki bo potekal od 21. 7. do 28. 7. 2019. Na voljo so torej naslednje možnosti:

Za zdravstveno letovanje mora otroka predhodno pregledati njegov izbrani zdravnik in izpolniti predpisani obrazec na hrbtni strani. Starši to uredite sami in obojestransko izpolnjen obrazec pošljete v našo pisarno. Prispevek staršev za zdravstveno letovanje za 8 dni je 45,84, za 7 dni pa 40,11 €.

Kolonija je namenjena zdravim otrokom s slabšim socialnim statusom, ki ne izpolnjujejo pogojev za zdravnikov predlog. Izpolnjeni prijavnici morate priložiti kopijo odločbe CSD za denarno pomoč ali za otroški dodatek in opisati socialno materialni položaj družine. Prispevek za 8-dnevno kolonijo znaša 45,84 € za 1. do 4. dohodkovni razred, 80,00 € za 5. do 6. dohodkovni razred in 128,00 € za 7. do 8. dohodkovni razred, za 7-dnevno kolonijo pa 40,11 € za 1. do 4. dohodkovni razred, 75,00 € za 5. do 6. dohodkovni razred in 120,00 € za 7. do 8. dohodkovni razred . Prednost bodo imeli otroci iz družin z nižjimi dohodki.

Otroka lahko prijavite tudi na samoplačniško letovanje. Cena za 8 dni je 328,00 €, za 7 dni pa 287,00.

Podpisane in v celoti izpolnjene prijavnice s prilogami pošljite čim prej oziroma do 22. 5. 2019 oziroma do zapolnitve mest. Otrokom, ki jim bo letovanje odobreno, bomo v drugi polovici junija poslali na dom položnico z ostalimi navodili, prispevek pa bo treba plačati najkasneje do 5. 7. 2019.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 01/7811-630 ali 051/380-351 ali na e-naslovu: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

Podeli:

RAZPIS ZA VODITELJE IN PEDAGOŠKEGA VODJO NA ZDRAVSTVENEM LETOVANJU IN KOLONIJI OTROK NA DEBELEM RTIČU 2019

RAZPIS ZA VODITELJE IN PEDAGOŠKEGA VODJO NA ZDRAVSTVENEM LETOVANJU IN KOLONIJI OTROK NA DEBELEM RTIČU 2019

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje na Debelem Rtiču organizira 8-dnevno zdravstveno letovanje in kolonijo otrok od 13. 7. do 21. 7. 2019 in 7-dnevno od 21. 7. do 28. 7. 2019. K sodelovanju vabimo prostovoljce/ke za vodenje skupin otrok in mladostnikov starih od 5 do 19 let. Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • starost najmanj 20 let
  • študentje in diplomanti pedagoške, zdravstvene ali druge ustrezne smeri
  • izkušnje pri delu z otroki
  • znanje osnovnih plavalnih veščin

 

Prijave zbiramo do 7. 6. 2019 preko spletne prijavnice na:

https://forms.gle/mURkA5MimUPs2VxBA

ali na naslov RKS - Območno združenje Grosuplje, Taborska cesta 6, 1290 Grosuplje in preko e-pošte: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

Dodatne informacije na tel. št 01 781 16 30 ali  051 380 351.                                           

 

Podeli:

Letovanje otrok 2019

Letovanje otrok: 13. 7. do 21. 7. 2019

Podeli:

LETOVANJE OTROK 2018

ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV NA DEBELEM RTIČU 2018, KOLONIJA, SAMOPLAČNIŠKO LETOVANJE:

9-dnevno od 30. 6. do 9. 7. 2018, 7-dnevno 30. 6. do 7. 7. 2018  

Za zdravstveno letovanje mora otroka predhodno pregledati njegov izbrani zdravnik in izpolniti predpisani obrazec na hrbtni strani. Obojestransko izpolnjen obrazec vrnite v našo pisarno čim prej oziroma do 22. 5. 2018. Prispevek staršev za zdravstveno letovanje za 7 dni je 53,20 €, za 9 dni 68,40 €.

Kolonija je namenjena zdravim otrokom s slabšim socialnim statusom. Zdravniškega izvida ne potrebujete. Izpolnjeni prijavnici priložite kopijo odločbe CSD za denarno pomoč ali za otroški dodatek in opišite socialno materialni položaj družine. Prispevek za 7-dnevno kolonijo znaša 80,00 €, znesek pa bomo s pomočjo donatorjev znižali na osnovi utemeljene prošnje. Pri višjih dohodkih družine bo cena 150,00 €, prednost pa bodo imeli otroci iz družin z nižjimi dohodki.

Če ne gre za zdravstveno indikacijo ali za socialno šibko družino lahko otroka prijavite na samoplačniško letovanje. Cena za 7 dni je 301,00 €, za 9 dni pa 387,00 €.

Otrokom, ki jim bo letovanje odobreno, bomo v juniju poslali na dom položnico z ostalimi navodili, prispevek pa bo treba plačati do 18. 6. 2018.

Prijavnico in obrazec - predlog zdravnika lahko natisnete na spodnjih povezavah.

Podeli:

LETOVANJE OTROK 2018

Za zdravstveno letovanje otrok in za kolonijo v letu 2018 imamo že narejeno rezervacijo na Debelem Rtiču:

9 dnevno: 30. 6. do 9. 7. 2018

7 dnevno: 30. 6. do 7. 7. 2018

Prijavnice in obrazce "Predlog zdravnika" bomo objavili takoj, ko bomo prejeli pogodbo Zavoda za zdravstveno zavarovanje, kjer kandidiramo na razpisu za organizatorje zdravstvenega letovanja.

 

 

Podeli:

ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV IN KOLONIJA NA DEBELEM RTIČU

ZDRAVSTVENO LETOVANJE, KOLONIJA IN SAMOPLAČNIŠKO LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV NA DEBELEM RTIČU 2017: 9-dnevno od 15. 7. DO 24. 7. 2017, 7-dnevno 17. 7. DO 24. 7. 2017

1. Zdravstveno letovanje

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje organizira zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od 5. do 19. leta starosti v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič; sedemdnevno od 17. 7. do 24. 7. 2017 – prispevek staršev znaša 56,00 € in devetdnevno od 15. 7. DO 24. 7. 2017 – prispevek staršev 72,00 €.

Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter starši. ZZZS določa, da se Zdravstvenega letovanja se lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (dva in več zapisov  v času od preteklega razpisa – od 29.1.2016 do 24.2.2017) ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 29.1.2016 do 24.2.2017). Zdravnik mora otroka pregledati in ob tem izpolniti Predlog za zdravstveno letovanje. Obrazce bodo imeli pediatri našega območja v ambulantah, lahko pa jih tudi natisnete z naše spletne strani.

ZZZS nam je odobril 89 mest za 9 dni in 17 mest za 7 dni, skupaj 106 mest za otroke našega območja, to je predvidoma 14 otrok iz Občine Dobrepolje, 43 otrok iz Občine Grosuplje in 49 otrok iz občine Ivančan Gorica.

2. Kolonija

Za otroke iz socialno šibkejših družin brez zdravstvene indikacije (ki niso bili več kot dvakrat bolni) pa s sofinanciranjem občin pripravljamo sedem dnevno kolonijo, ki bo potekala od 17. 7. do 24. 7. 2017. Na voljo je 62 mest, 9 iz Občine Dobrepolje, 24 iz Občine Grosuplje in 29 iz Občine Ivančna Gorica. Prispevek staršev za kolonijo bo 90,00 €. Na prijavnici za kolonijo morajo starši navesti procent neto povprečne mesečne plače, ki ga prepišejo iz odločbe CSD o otroškem dodatku.

3. Samoplačniška kolonija

Prav tako organiziramo na Debelem Rtiču samoplačniško kolonijo za sedem dni (298,00 €) ali devet dni (384,00 €), ki jo starši ali skrbniki  glede na boljše finančno stanje plačajo sami v celoti.

Prijavnice za letovanje dobite v šolski svetovalni službi na vseh šolah našega območja, v otroških ambulantah v Grosupljem, Ivančni Gorici in Dobrepolju, na sedežu RKS – OZ Grosuplje ali na naši spletni strani: http://www.grosuplje.ozrk.si, lahko pa vam jo tudi pošljemo po elektronski pošti. V celoti čitljivo izpolnjene in podpisane prijavnice naj otroci vrnejo v šoli ali oddajo na RKS - OZ Grosuplje čim prej, najkasneje pa do 22. 5. 2017 oziroma do zapolnitve mest.

Cena letovanja vključuje stroške polnega penziona (pet obrokov dnevno), prevoza, programa, zdravstvene oskrbe, pedagoško-vzgojnega vodenja in kolektivnega zavarovanja. Če zaradi slabih socialnih razmer prispevka staršev ne morete plačati v celoti, vseeno izpolnite prijavnico, ki ji dodajte prošnjo za znižano plačilo, kjer kratko obrazložite razloge, zakaj je ta znesek za vas previsok. Na osnovi vašega zaprosila s priloženo kopijo odločbe o Denarni socialni pomoči oziroma priporočila Centra za socialno delo ali svetovalne službe v otrokovi osnovni šoli pa bomo ta znesek s pomočjo donatorjev znižali.

Otroci, ki jim bo odobreno zdravstveno letovanje ali kolonija, bodo dobili na dom položnice v juniju, prispevek staršev pa bo potrebno poravnati najkasneje do 4. 7. 2017.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 01/7811-630 ali 051/380-351 ali na e-naslovu: grosuplje.ozrk@ozrks.si. 

 

RAZPIS ZA VODITELJE IN PEDAGOŠKEGA VODJO NA ZDRAVSVENEM LETOVANJU IN KOLONIJI OTROK NA DEBELEM RTIČU 2017

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje organizira na Debelem Rtiču devetdnevno zdravstveno letovanje otrok od 15. 7. DO 24. 7. 2017 in sedemdnevno zdravstveno letovanje ter kolonijo od 17. 7. DO 24. 7. 2017

K sodelovanju vabimo prostovoljce/ke za vodenje skupin otrok in mladih v starosti od 5 do 19 let. Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

- starost najmanj 20 let

- študentje in diplomanti pedagoške, zdravstvene ali druge ustrezne smeri

- izkušnje pri delu z otroki

- znanje osnovnih plavalnih veščin

Pisne prijave zbiramo do 10. 6. 2017 na naslov: RKS - Območno združenje Grosuplje, Taborska cesta 6, 1290 Grosuplje, e-pošta: grosuplje.ozrk@ozrks.si, dodatne informacije pa na tel. št 01 781 16 30 ali  051 380 351.

Podeli:

RAZPIS ZA VODITELJE IN PEDAGOŠKEGA VODJO NA ZDRAVSVENEM LETOVANJU IN KOLONIJI OTROK NA DEBELEM RTIČU

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje organizira devetdnevno zdravstveno letovanje otrok na Debelem Rtiču v času od 19. 7. DO 28. 7. 2016 in šestdnevno kolonijo od 19. 7. DO 25. 7. 2016

Za vodenje skupin otrok v starosti od 5 do 19 let vabimo k sodelovanju prostovoljce/ke.

Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

- starost najmanj 20 let

- študentje in diplomanti pedagoške, zdravstvene ali druge ustrezne smeri

- izkušnje pri delu z otroki

- znanje osnovnih plavalnih veščin

Pisne prijave zbiramo do 10. 6. 2016 na naslov: RKS - Območno združenje Grosuplje, Taborska cesta 6, 1290 Grosuplje, E-pošta: grosuplje.ozrk@ozrks.si, dodatne informacije pa na tel. št 01 781 16 30 ali  051 380 351.

 

 

                                                     

Podeli:

Dvanajst otrok med zimskimi počitnicami na Debelem Rtiču

Zadnji teden februarja je uživalo počitnice na Debelem Rtiču  12 otrok iz našega območja.  Počitnice je financiral Rdeči križ Slovenije iz sredstev FIHO. Med otroki je bil tudi dvanajstletni  slepi Tim, ki se počitnic brez spremstva ne bi mogel udeležiti . S pomočjo Fundacije Drevored, ki je plačala bivanje za oba starša, je po mnogih letih plavala v morski vodi cela družina.  Objavljamo njihovo zahvalo:

Zahvaljujemo se,da ste nam omogočili počitnice na Debelem Rtiču. Zahvaljujemo se gospe Anici Smrekar ki nam je prva ponudila brezplačne počitnice za starejša dva otroka. Ker je starejši sin Tim otrok s posebnimi potrebami ( slep, avtist, epileptik, lažja cerebralna)  se je teh počitnic še posebej razveselil, saj mu počitnice na morju kljub temu,da ne vidi zelo veliko pomenijo. Naš Tim slabo prenaša drugo okolje, zato je tudi na morju zbolel in par dni preležal. Kljub temu,da je bil bolan je bil izredno vesel, zadovoljen in poln optimizma. Tudi mlajša hčerka Naja je bila prvič na morju in je neizmerno uživala v bazenu in okolici. Enako velja za sina Nika kateri je bil vključen v program bivanja na Debelem rtiču in je bil tudi prvič na morju in v družbi ostalih otrok in programa,ki ste ga nudili. Ker smo že nekaj časa v stiski, si počitnic ne moremo privoščiti zato nam je to res veliko pomenilo in se še vam enkrat iskreno zahvaljujemo za nepozabne počitnice!

družina iz  Grosuplja
Vasja,Saša,Tim, Nik, Naja

Podeli:

Zdravstveno letovanje 2015

 

Tudi v letu 2015 smo se javili na razpis Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za organizacijo devetdnevnega zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev starih od 5 do 19 let.

V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič imamo rezervacijo za 204 otroke in 19 vzgojiteljev v terminu od ponedeljka, 27. 7. do srede, 5. 8. 2015.

Določba o upravičenosti napotitve na zdravstveno letovanje je v razpisu podobna lanski:

Zdravstvenega letovanja se lahko udeležijo le  tisti otroci in šolarji, stari od pet do devetnajst let, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (več kot dvakrat v času od preteklega razpisa) ali so bili pogosteje bolni (zapis v medicinski dokumentaciji več kot dvakrat v času od preteklega razpisa).

Zdravnik ne bo mogel otroka predlagati na zdravstveno letovanje, če v njegovi kartoteki ni zapisov, da je bil v zadnjem letu več kot dvakrat bolan.

Prijave za otroke in vzgojitelje bomo začeli zbirati, ko bomo obveščeni od ZZZS, če smo bili izbrani na razpisu.

 

 

 

 

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad